Când angajezi un fotograf de nunta profesionist plătești și pentru:

Știați că fotografia de nunta este mult mai mult decât ceea ce vine în “pachetul” cumpărat? Aici sunt 6 lucruri pe care nu le știați când plătiți serviciile unui fotograf de nunta profesionist.  WeddingFilms.ro se ghidează după urmatoarele principii:

1. Experiența. Oricine poate cumpăra un aparat de fotografiat și să producă o imagine, așa că mai exact ce face un fotograf “profesionist” atât de special? Înțelegerea nunții și așteptările pe care cuplurile le au vine doar din experiență. Pe lângă fotografiatul primelor priviri emoționante ale mirilor și lacrimile mamelor 🙂 , fotograful se asigură câ toate aceste amintiri sunt minunate și că evenimentul decurge perfect.

Un fotograf cu experiență va ști cum să se pregătească și să se adapteze oricăror condiții de iluminare sau meteo.

2. Timpul. Timpul pe care il plătești fotografului nu este doar pentru durata evenimentului. Plătești pentru conversații, pentru întâlniri, drumuri parcurse, ședințe foto, pentru importarea, editarea și exportul fotografiilor, pentru design-ul si transportul albumului, etc. O nuntă pentru un fotograf profesionist durează in medie 40 de ore, de la primul contact cu viitorii miri până la predarea albumului. Ca să nu mai vorbim de faptul că a fi un proprietar de afaceri mici, atrage după sine mai multe sarcini consumatoare de timp (contabilitate, reclamă etc).

3. Creativitate. Orice fotograf profesionist are nevoie de timp pentru a ajunge să cunoască stilul și personalilatea ta cu scopul de a crea momente pe care le va portretiza în cel mai bun mod posibil prin fotografiile sale. Creativitatea fotografului de nunta vă ajută să găsiți locații, face sugestii și ajustări creative ca să ajungă la stadiul la care să alegeți doar fotografiile potrivite pentru albumul de nuntă sau de ce nu potrivite pentru o “nuntă de vis” 🙂 .

4. Educație continuă. Fotografii profesioniști lucrează într-un domeniu care este în continuă schimbare. Trebuie să țină pasul cu cele mai noi tehnologii, tehnici și tendințe. Acest proces include participarea la workshop-uri plătite și cursuri on-line,  cărți educaționale de afaceri și fotografie, zile de studiu în studio sau ședințe foto.

5. Camere și upgrade-uri. Camerele digitale profesionale pornesc de la 2.000 de euro și ajung până la 7.000 de euro, iar obiectivele foto profesionale pornesc de la 1000 de euro. Acum, imaginează-ți ca ai avea nevoie de cel puțin două camere profesionale, trei până la șase obiective. Nu se iau în considerare aici calculatoare, software-uri de editare, blitz-uri, carduri de memorie, asistenți 🙂 … Și atunci când apar camere noi și îmbunătățite trebuie să facem upgrade.

6. Siguranța amintirilor. Fotograful profesionist se asigure că fotografiile sunt în siguranță pe tot parcursul evenimentului, pâna la predare și eventual să țină un back-up accesibil pentru client cel puțin 6 luni.

WeddingFilms și 2life

Dan Popadan

Team Manager

Dan@WeddingFilms.ro

0744 982 816


Suntem din Pitesti, dar acceptam cu drag evenimente in toate colturile tarii pentru a surprinde momentele emotionante din viata voastra!